fjellstue

Glitterheim turisthytte
Glitterheim turisthytte
Krossbu turiststasjon
Krossbu turiststasjon
 • Krossbu er en gammel hytte fra 1901 med god atmosfære og sjel i veggene.

  Fint utgangspunkt for hytte til hyttevandring. Kan gå fra 2 dager til flere dager og så komme tilbake etter rundtur. Fra Krossbu er det mange fine dagsturer for både store og små. Ligger bare 30 min. kjøretur fra Sognefjorden. Vi serverer frokost,middag. Smør egen niste og få fyllt termos. A la carte servering fra kl13.00 til 17.00.

  Alle rettigheter.

  Jakt og fiske. Fiskekort selges. Utleie av breutstyr.

 • Telefon: 61 21 29 22
  E-post: vole@krossbu.no
  Nettside: www.krossbu.no

Raubergstulen turisthytte
Raubergstulen turisthytte
 • Vi ligg idyllisk til ved foten av Galdhøpiggen, 1000 moh. Her er vi opptekne av å gje dykk eit opphald fullt av gode opplevingar. Vi set naturopplevinga og aktivitetane i fjellet i høgsete, og tilbyr blant anna guida turar.

  Kjøkkenet vårt serverar god heimlaga mat med innslag av lokale råvarer og smakar i ei triveleg og uformell atmosfære. Nyt gjerne eit glas god vin til maten.

  Her kan ein velje mellom overnatting på rom eller i hytter, med eller utan pensjon. Eventuelt slå opp teltet eller ta med campingvogna til campingplassen.

 • Telefon: 61 21 18 00
  Nettside: www.raubergstulen.no

Juvasshytta
Juvasshytta
 • Juvasshytta er det nærmeste utgangspunktet for bestigning av Nord-Europas høyeste fjell, Galdhøpiggen. Vi har guidede turer hver dag over Styggebreen og opp på «Piggen».  Vi tar deg med på eventyrlige breturer, spennende toppturer, vandring langs en fjellbekk, eller det du måtte ønske å oppleve i vår vakre og ville fjellverden. Fjellvandrere og tilreisende har besøkt oss siden 1880-årene. Vi har svært god kjennskap til de mulighetene Norges villeste og vakreste nasjonalpark har å by på. Her tilbyr vi full pakke med overnatting, måltid, guiding og leie av utstyr. Tilrettelegging og informasjon for gjennomføring av aktiviteter på egenhånd.

  Vi tilbyr guiding til Galdhøpiggen

 • Telefon: 61 21 15 50
  E-post: post@juvasshytta.no
  Nettside: www.juvasshytta.no

Leirvassbu fjellstue
Leirvassbu fjellstue
 • Leirvassbu Fjellstue ligg midt i hjartet av Jotunheimens turgåar-eldorado, og er kjent av generasjonar som selve perla i Jotunheimen. Fjellstua er bygd og utvikla med fotturistar, skiløparar, klatrarar og fjellfolks behov som førebilete. Eit eldorado om du ynskjer å vere i aktivitet, eller kun søkjer roa og utsikta. Leirvassbu Fjellstue (1400 moh) ligg ved Leirvatnet, rett under den karakteristiske fjelltoppen ”Kyrkja”.

  Aktivitetstilbod: www.lerivassbu/aktiviteter

  Frå Lom Sentrum til Leirvassbu Fjellstue er det ca 45 km
  De siste 15 km når man tar av fra hovedveien og innover Leirdalen, er bomvei:
  kr 60,- pr bil (betalast med kort).
  kr 200,- pr buss (betalast i resepsjonen på Leirvassbu, ring fra bommen)

 • Telefon: 61 21 12 10
  E-post: leirvassbu@ton.no
  Nettside: www.leirvassbu.no

Sognefjellshytta
Sognefjellshytta
 • Sesong: Frå påske til medio september

  Standard og fasilitetar: På Sognefjellshytta kan du velge mellom forskjellig standard på rom. Vi har både rom med dusj og toalett, og uten.

  Turar og aktivitetar: For dei som vil prøve seg på ein 2000-meters topp kan Fannaråken 2068 anbefalast. Fanaråken er eit av dei mest populære turmåla frå Sognefjellshytta. Her går du med breførar og har moglegheiten for å overnatte på Noregs høgstliggande turisthytte. Med soloppgang og utsikt til Galdhøpiggen i aust og fjorden i vest ligg det meste til rette for ei minnerik oppleving.

 • post@sognefjellet.no  
  www.sognefjellet.no
  Tlf. +47 61 21 29 34

Memurubu turisthytte
Memurubu turisthytte
 • Memurubu Turisthytte er idyllisk plassert under Besseggen ved Gjende.

  Memurubu ligg midt mellom Gjendesheim og Gjendebu, med Besseggen og Bukkelægeret på kvar si side. På Memurubu er det 150 sengeplassar på 2.-3.- og 5. sengsrom med bad, eller i sovesal. God mat og triveleg atmosfære.

  Memurubu er eit flott utgangspunkt for oppleve mange av dei mest storslåtte rutene i Jotunheimen. Her får du moderne standard samtidig som du kan nyte livet i naturskjønne omgivelser.

  Memurubu er frå opprinnelsen ei gammel sæter kor det har vore sæterdrift i over 100 år. Sjølve sæterdriften er nå over, men fortsatt går kuene og beiter det saftige graset rundt turisthytta.

  På Memurubu er det òg teltplass for dei som ynskjer å overnatte i telt. Det produseres miljøvennlig elektrisk kraft frå eiget vannkraftverk. Det er rike moglegheiter for fiske og leige av båt.  

 • Telefon: 61 23 89 99/460 16 000
  Sesong vinter: 460 16 100
  Utanom sesong: 460 16 200

  E-post: post@memurubu.no
  Nettside: www.memurubu.no

Spiterstulen
Spiterstulen
 • Spiterstulen ligg på 1100 moh. ved skogsgrensa i den lune og frodige Visdalen. Frå riksveg 55 i Bøverdalen er det 18 km privat bomveg fra Røisheim og inn til Spiterstulen. Vegen er godkjent for alle slags kjøretøy unntatt campingvognar, buss og andre kjøretøy på over 6 meter. Spiterstulen er eit populært utgangspunkt og endepunkt for fotturistar som går frå hytte til hytte i Jotunheimen.

   

 • Telefon: 47 61 21 94 00
  E-post: post@spiterstulen.no
  Nettside: www.spiterstulen.no