Brevandring

OVE_2732 Lr
 • Vi tilbyr føring på bre på onsdagar og laurdagar i sommarsesongen.

  Ein dag på Blåisen på Bøverbreen kan vere eit minne for livet. Brevandring i Jotunheimen treng ikkje vere ein slitsam tur, for her kan vi legge opp turen etter kunden sitt nivå. Heile poenget med brevandring i blåisen er å oppleve, ikkje å kome lengst mogleg på kortast mogleg tid. Om du ynskjer å få nærkontakt med blåisen, så arrangerer vi turar fyrst og fremst på Bøverbreen som er ein fin brearm av Smørstabbreen som ligg midt i hjertet av Jotunheimen, men vi kan også ta på oss guiding på andre brearmar. På brevandring kosar vi oss, og ser på sprekkar, grotter og tårn i isen. Mange har sikkert lyst til å krabbe gjennom istunellar, bli firt ned i ein sprekk eller klatre med isøkser i ein isvegg.

  aktivilom.no/blaisturer/

13483256_292045414469723_4156588679026274054_o
 • Turar, antall deltakarar og pris (alle prisar er inkludert nødvendig utstyr, gjeld ikkje randonee). Dette gjeld bestillingsturane som har påmelding kvelden før kl 18:00. Faste bestillingsturar fyller opp så mange det er plass til, så ein får ikkje ein eigen guide for ein dag på desse opplegga.

  Når:  tysdag og laurdag

  Deltakarar per guide:  3 – 8

  Pris vaksen: 550,-

  Pris born: 850,-

  http://fyrstogfremst.no/

  E-post: post@fyrstogfremst.no
  Telefon: (+47) 93 66 11 18
  Adresse: Ulstadveg 26, 2686 Lom

krossbu_bøverbreen
spitbreogfjell
 • Svellnosbreen
  Klassisk brevandring i Norges flotteste brefall! Vi tilbyr føring på bre hver dag gjennom hele sommeren. Breturen starter kl 10.00, og går til Eventyrisen på Svellnosbreen. Eventyrisen er et unikt brefall med fantastiske formasjoner.

  Turen opp til Svellnosbreen tar omlag 2 timer i rolig tempo og passer for familier med barn fra 7 år. Turen innebærer drøyt 500 meter stigning og tar ca. 6 km tur-retur.

  Det er viktig å huske varme klær, solbriller, solkrem, lue, hansker, mat og drikke.

  Breutstyr; tau, stegjern og sele blir delt ut før avmarsj og er inkludert i prisen.

  Galdhøpiggen 2469 m.o.h via Svellnosbreen
  Denne turen tar med det beste fra breturen, og gir i tillegg gir mulighet for bestigning av selveste Galdhøpiggen! Turen er betydelig lengre enn breturen. Vi går fra Spiterstulen klokka 9 og er tilbake til middag, ca. klokken 19:00

  Informasjonsmøte:
  Hver kveld klokken 21 er det «førartime». Her informer våre førere om vær, forhold og turene vi arrangerer. Påmelding kan gjøres i resepsjonen på Spiterstulen kvelden før, på epost eller på telefon til Spiterstulen Turisthytte i sommersesongen.

  Pris:
  Voksen: 400,-
  Barn: 200,-
  Det kommer et tillegg på 100 kroner per pers for de som ikke bor på Spiterstulen, enten i telt eller på turisthytta.

  Kontaktinformasjon:
  E-post: post@galdhopiggen.no
  Nettside: www.galdhopiggen.no
  Telefon Spiterstulen: 61219400

norgesguidene
 • Bøverbreen
  Et steinkast fra Sognefjellshytta ligger Bøverbreen, med fantastiske blåisformasjoner. Her kan fjellvandreren få avkopling fra 2000-meterjaget og søke inspirasjon og utfordring i alle dimensjoner.
  Norgesguidene stiller med alt nødvendig utstyr.

  Blåistur spesial
  Har du lyst til å prøve krefter med loddrette isvegger og gå en vanskeligere tur, kan vi arrangere Blåistur Spesial. Turen går i Bøverbreen/Smørstabbreen på Sognefjellet, men her er mulighet for å prøve litt mer stegjernsteknikk, samt klatring på lodrette isvegger med 2 isøkser.

  Vil du på en tur vi ikke har i vår katalog, eller ønsker et opplegg over flere dager? Ta kontakt! Vi lager et opplegg spesielt tilpasset deres ønsker.

  Kontaktinformasjon:
  www.norgesguidene.no
  E-post: post@norgesguidene.no
  Telefon: +47 92 05 40 57 (Ikke SMS)
  Adresse: Norgesguidene AS
  Mjølvergrendi 94, 6871 Jostedal